GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 0182 204 633. Schoorsteenveger Waddinxveen helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het laten reinigen van uw schoorsteen is niet enkel een praktische overweging, maar ook een cruciale stap voor het waarborgen van de veiligheid van iedereen in huis. Een goed onderhouden en regelmatig gereinigde schoorsteen vermindert aanzienlijk het risico op brand, waardoor u en uw gezin veilig kunnen blijven.

Bovendien draagt het zorg voor het milieu. Een schone schoorsteen zorgt voor een efficiëntere verbranding, waardoor er minder vervuilende stoffen worden uitgestoten.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Het onderhoudsschema voor uw schoorsteen hangt sterk af van de frequentie van het gebruik. Bij dagelijks gebruik is het raadzaam om minstens tweemaal per jaar een schoonmaakbeurt te plannen. Voor degenen die hun schoorsteen minder vaak gebruiken, is een jaarlijkse reiniging doorgaans voldoende.

Bent u onzeker over wanneer u uw schoorsteen moet laten vegen of heeft u andere vragen? Aarzel niet en neem contact op met Schoorsteenveger Waddinxveen via 0182 204 633. Wij staan altijd voor u klaar.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U heeft de vrijheid om uw schoorsteen op elk gewenst moment te laten reinigen. Echter, gezien de drukte rond het einde van het jaar, is het handig om tijdig een afspraak te plannen. En vergeet niet: ook tijdens de warmere zomermaanden zijn wij beschikbaar voor schoorsteenreiniging!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De techniek en de materialen die u gebruikt bij het stoken spelen een belangrijke rol in de effectiviteit en milieuvriendelijkheid van uw haard of kachel. Hier zijn enkele stooktips:

  • Overweeg een gasgestookte haard: deze zijn in het algemeen minder belastend voor het milieu dan houtkachels.
  • Vertrouw op een professional voor de installatie van uw kachel en schoorsteen.
  • Regelmatig onderhoud van uw schoorsteen is essentieel.
  • Kies altijd voor hoogwaardige, geschikte brandstoffen.
  • Vermijd stoken in suboptimale weersomstandigheden zoals mistige of windstille dagen.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Zeker weten! Onze uitgebreide inspecties kijken niet alleen naar de reinheid van uw schoorsteen, maar ook naar potentiële problemen zoals beschadigingen, losse onderdelen en blokkades. Vroege detectie van deze problemen kan helpen om op de lange termijn kostbare schade te voorkomen.

Als u interesse heeft in een grondige inspectie van uw schoorsteen, neem dan contact op met Schoorsteenveger Waddinxveen via 0182 204 633.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?

Het milieueffect van een haard of kachel hangt af van het type en de gebruikte brandstof. Het verbranden van hout en sommige vaste brandstoffen kan leiden tot aanzienlijke uitstoot van verontreinigende stoffen.

Deze emissies kunnen niet alleen het milieu schaden, maar ook gezondheidsrisico's vormen en overlast veroorzaken voor uw buren. Daarom is het van belang om goed geïnformeerd te zijn over uw keuzes qua verwarmingsapparatuur.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Het laatste wat u wilt is te maken krijgen met een schoorsteenbrand. Regelmatige inspecties en grondige reinigingen zijn cruciaal om dit risico te minimaliseren. Een goed onderhouden schoorsteen is minder vatbaar voor brand.

Om het risico verder te beperken, raden we u aan uw schoorsteen minimaal één tot twee keer per jaar professioneel te laten reinigen. Zo kan ook gelet worden op mogelijke beschadigingen of problemen.

Wilt u advies over het voorkomen van schoorsteenbranden? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Waddinxveen via 0182 204 633.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Technisch gezien kunt u zelf uw schoorsteen vegen. Echter, door het inhuren van een professional verzekert u zichzelf van een grondige en correcte reiniging. Bovendien verstrekt de schoorsteenveger een officieel veegbewijs dat belangrijk kan zijn voor uw verzekering bij gerelateerde incidenten.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Zwarte rook wijst op een inefficiënte verbranding, wat kan komen door diverse oorzaken zoals slechte luchtcirculatie, verkeerde brandstof of een verstopte schoorsteen. Heldere of witte rook duidt daarentegen vaak op een goede en efficiënte verbranding.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
De meeste verzekeringen dekken schade veroorzaakt door schoorsteenbrand, maar sommigen kunnen een veegbewijs vereisen als bewijs van regulier onderhoud. Het is raadzaam altijd een recent veegbewijs bij de hand te hebben.

Heeft u vragen over uw dekking? Schoorsteenveger Waddinxveen kan u hierbij helpen en informeren. U kunt ons bereiken via 0182 204 633.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Als u ontdekt dat vogels uw schoorsteen als nestplaats hebben gekozen, schakel dan direct een professional in. Gedurende het broedseizoen is het wettelijk verboden om vogelnesten te verwijderen. Na het broedseizoen kunt u actie ondernemen, maar het is belangrijk om te weten dat deze acties onderhevig zijn aan de Wet natuurbescherming.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Waddinxveen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Waddinxveen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Waddinxveen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Waddinxveen.

Tarieven Schoorsteenvegen Waddinxveen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Waddinxveen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Waddinxveen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Waddinxveen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Waddinxveen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Waddinxveen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Waddinxveen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Waddinxveen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button